Fylkesordfører

Thomas Breen

Jeg heter Thomas og stiller til valg som fylkesordførerkandidat for Innlandet Arbeiderparti.
Jeg har vokst opp i gruve-bygda Folldal. Jeg er utdannet tømrer og bygningstekniker. Jeg har fire barn og liker mest å drive med friluftsliv og jakt når jeg skal koble ut hverdagen.

Thomas Breen

Bli bedre kjent med Thomas Breen:

Politisk så brenner jeg for rettferdig fordeling, bidra til å skape næringsutvikling i hele Innlandet og sikre at samfunnet får ungene våre til å velge de riktige yrkene for samfunnets behov i årene som kommer. Nok arbeidskraft vil bli vår største utfordring sammen med klimautfordringene de neste ti-årene. Det vil kreve klokskap og samhandling med velferdstjenestene og næringslivet for å få til gode løsninger. Her må vi i Arbeiderpartiet ta ansvar for å finne svarene sammen med partene i arbeidslivet og frivilligheten.

Erfaringer: Salg og byggeledelse av eneboliger og mindre entreprenørprosjekter. Faglærer uten pedagogikk, ungdomsskole Samfunns og næringsutvikler Rendalen kommune.  Direktør i fag og interesseorganisasjonen Norsk Vann.  Jeg var kommunestyremedlem 1999-2005, som varaordfører i fra 2003 til jeg ble stortingsrepresentant. Som stortingsrepresentant 2005-2013 har jeg vært medlem av justiskomiteen, finanskomiteen og helse- og omsorgskomiteen. Jeg var fylkesråd for næring, folkehelse, tannhelse og likestilling i Hedmark fylkeskommune 2015-19.