Styremedlem

Nils Kristen Sandtrøen

Nils Kristen er stortingsrepresentant for Hedmark og sitter i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget. Nils Kristen er transportpolitisk talsperson for Arbeiderpartiet.

Nils Kristen Sandtrøen

Jeg heter Nils Kristen og kommer fra Tynset. De siste fire årene har jeg vært landbrukspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet på Stortinget, der jeg sitter i næringskomiteen. Jeg er 32 år, kommer fra Tynset og har bl.a. vært varaordfører der tidligere.

Det viktigste i politikken, mener jeg er å sørge for muligheter for alle og et samfunn med små forskjeller. Jeg har bodd i USA, og har sett selv hvordan forskjellene er i land der fellesskapet har trukket seg tilbake og hver og en i større grad er overlatt til seg selv. Vi må ikke komme dit i Norge, og vi må ikke tro at markedet sørger for at alle har det bra. Det trengs politisk styring, og det trengs politikere som kjemper for fellesskapet - og mot at forskjellene mellom folk i Norge skal vokse seg store.

I Hedmark vet folk verdien av sterke fellesskap og små forskjeller. Historisk sett var det store klasseskiller her, og eldre generasjoner vet så altfor godt hvordan dette var. Arbeiderpartiets rolle i norsk politikk er å bekjempe fremvoksende forskjeller, og sørge for at alle har muligheter her i landet. Uansett hvem du er, hvor du bor eller hvor mye du har i lommeboka di.

Jeg har vært aktiv idrettsutøver innenbåde langrenn, skiskyting og friidrett, og har bl.a. konkurrert for Friidrettsklubben Ren-Eng. I 2007 vant jeg sølvmedalje på 3000 meter i ungdomsmesterskapet i Kristiansand, og da jeg studerte i USA konkurrerte jeg for universitetslaget i langrenn i Anchorage. Selv om jeg ikke konkurrerer lenger, liker jeg å løpe og gå på ski og bruker mye tid ute i naturen når jeg ikke er på politiske møter.

Før jeg ble politiker på heltid har jeg hatt ulike jobber, blant annet i landbruket, som gjeter og som journalist.

Bli gjerne bedre kjent med flere av våre kandidater i Hedmark: 

1. kandidat Anette Trettebergstuen

2. kandidat Nils Kristen Sandtrøen

3. kandidat Lise Selnes

4. kandidat Even Eriksen

5. kandidat Bente Aaland

6. kandidat Håvard Sagbakken Saanum