Sterke Ap-tall på ferske målinger i Gudbrandsdalen

Ap måles til 44,5 % i Sel kommune og 43,8 % i Ringebu kommune. - Viser at velgerne ønsker et skifte her, sier Ap-ordførerkandidat Marius Bismo (bildet) i Sel.

Marius Bismo

STERK MÅLING: Ordførerkandidat Marius Bismo kan glede seg over sterke galluptall i Sel kommune. Ap måles til 44,5 %, mot 2019-resultat på 29,8 %.

Målingene er gjort av avisa GD, og viser at Arbeiderpartiet er favoritt til å sitte med ordføreren i begge kommunene hvis valgresultatet blir som målingene viser.

Opp 14,7 prosentpoeng

I Sel kommune måles Arbeiderpartiet til 44,5 %, som er en kraftig framgang fra valget i 2019. Den gang stemte 29,8 % av velgerne i kommunevalget på Arbeiderpartiet. Ordførerkandidat for Ap, Marius Bismo jubler for gode målinger og mener velgerne i Sel er klar for et skifte. - Resultatet er motiverende, sier han til GD.

- Det har vært god stemning på stand og mange gode tilbakemeldinger. Nå må vi bare stå på fram til valgdagen. Dette gjør seg ikke sjøl, understreker Bismo, som også er nestleder i Innlandet Arbeiderparti

Han tror skolesaken har hatt mye å si. - Sp gikk veldig hardt ut der. Det er kanskje det velgerne sier noe om nå, spekulerer han.

Fall i Ringebu, men Fossmo fortsetter trolig som ordfører

I Ringebu måles Arbeiderpartiet til 43,8 %, som til tross for å være en solid oppslutning likevel er en del under valgresultatet i 2019. Den gang stemte 53,5 % av Ringebus velgere på Arbeiderpartiet.

Til GD sier Ap-ordfører Arne Fossmo at Ringebu Ap er innstilt på å samarbeide med flere. Og: 14. august inngikk Ap og Høyre en intensjonsavtale om å samarbeide neste periode. I GDs meningsmåling får Høyre to representanter. De to partiene får dermed flertall sammen – hvis valget går som målingen viser.

– Vi ønsker å samarbeide med andre uansett, sier Fossmo til GD, og viser til at Ap også tidligere har tatt initiativ til dette, uten at det kom så langt som til fordeling av posisjoner.

- I praksis er det enstemmig vedtak i de aller fleste saker, framholder han.