Aktuelt

Nyheter

 • En skole for framtida

  I dag har alle 23 videregående skoler i Innlandet ledige pulter. Tallet vil bare øke. Derfor må vi ta grep nå. I høst skal vi vedta ny skolestruktur slik at vi får gode og robuste videregående skoler. For elevene og framtida.

 • Innlandet Aps årsmøte 2024: Trygghet og framtidstro i ekstraordinære tider

  Hele 192 politiske forslag ble sendt inn til fylkesårsmøtet i Innlandet Ap. Forslagene endte opp i åtte politiske uttalelser, i tillegg til en rekke oversendelser til stortingsgruppa, regjeringen og fylkestingsgruppa. "Trygghet og framtidstro i ekstraordinære tider"ble vedtatt som felles overskrift for de åtte uttalelsene.

 • Samferdsel og utdanning budsjettvinnere i Innlandet

  - Vi kutter i administrasjonen og styrker drift og vedlikehold av fylkesveiene, plusser på kollektivtransporten og øker investeringene med 400 millioner kroner. Samtidig forsterker vi alternative opplæringsmodeller og tilpasser utdanningstilbudet til elevtallet og til regionens behov for framtidig arbeidskraft, sier fylkesordfører Thomas Breen (Ap). Sammen med Høyre, MDG og Pensjonistpartiet har Arbeiderpartiet nå blitt enige om fylkesbudsjettet for neste år.

 • Historisk velferdsgrep for norske familier: Aldri før har barnehageprisen vært lavere

  I en tid med økte levekostnader har regjeringen bestemt at maksprisen i barnehagen skal reduseres fra 3000 til 2000 kroner i måneden fra 1. august 2024. Det betyr 1000 kroner reduksjon for alle barnehagebarn over hele landet. For en familie med to barn i barnehage betyr det at prisen reduseres med minst 18 700 kroner i året. I en del kommuner er reduksjonen på over 28 000 kroner.

 • Sterke Ap-tall på ferske målinger i Gudbrandsdalen

  Ap måles til 44,5 % i Sel kommune og 43,8 % i Ringebu kommune. - Viser at velgerne ønsker et skifte her, sier Ap-ordførerkandidat Marius Bismo (bildet) i Sel.

 • Ap klart størst på ny Innlandet-fylkesmåling, øker fra forrige gallup

  Arbeiderpartiet beholder posisjonen som det klart største partiet i ny fylkesmåling, og det er rødgrønt flertall for Ap, Sp og SV. - Vi er i vekst og har ambisjoner om å vokse enda mer fram mot valgdagen, sier Innlandet Aps fylkesordførerkandidat Thomas Breen, som også er velgernes førsteønske som ny fylkesordfører i følge gallupen.

 • Ap vil ha bredt forlik om forsvarspolitikken

  - Truslene kommer til å være annerledes i tida framover. Vi vil ta initiativ til et bredt forlik i Stortinget om forsvarspolitikken, sier Arbeiderpartiets parlamentariske leder Rigmor Aasrud. Høyre-ordfører i Åmot og Ap-ordfører i Elverum roser initiativet.

 • Ap: - Folk skal kunne bo, jobbe og produsere mat i hele landet

  - Noe av det første Høyre gjorde da de kom i regjering, var å reise til Brüssel for å fjerne ostetollen. Heldigvis stanset Stortinget forsøket. Det ville vært alvorlig for norske bønder og for arbeidsplasser i distriktene. Ap vil at folk skal kunne bo, jobbe og produsere mat i hele landet, sier Innlandet Aps stortingsrepresentant Rune Støstad.

 • Innlandet Ap om ekstremværet: - Ingen skal overlates til seg selv

  - Det er en ekstrem situasjon som store deler av Innlandet står i, og kostnadene vil bli enorme for både lokalsamfunn og regionen. Vi er derfor glade for budskapet fra statsminister Jonas Gahr Støre om at regjeringen åpner lommeboka, sier fylkesleder Lise Selnes og fylkesordførerkandidat Thomas Breen i Innlandet Arbeiderparti.

 • Kraftig Ap-framgang i Hamar

  I Hamar går Arbeiderpartiet fram fra 12,9 % i januar til 20,6 % på en fersk måling nå.

 • Statsministeren og AUF-lederen blant årets 1. mai-talere i Innlandet

  Statsminister Jonas Gahr Støre og AUF-leder Astrid Hoem er to av Ap-toppene som tilbringer årets 1. mai i Innlandet. – Jonas holder hovedtalen i Gjøvik, Lillehammer og Hamar, samt har morgentale i Brumunddal og ettermiddagstale på Tangen. AUF-leder Astrid Hoem holder hovedtalen i Kongsvinger og deltar på flere arrangementer i Kongsvingerregionen, bekrefter fylkessekretær i Innlandet Arbeiderparti, Bjørn Jarle Røberg-Larsen.

 • Innlandet Ap: - Vi vil kreve mer rettferdig fordeling av fylkesveimidlene, og statlige penger til Tretten Bru

  Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård besøker Innlandet Aps årsmøte til helga. – Vi har klare krav til statsråden når han besøker oss. Øverst på lista står mer rettferdig fordeling av fylkesveimidlene og statlig medfinansiering av ny Tretten Bru, sier Innlandet Arbeiderpartis leder Lise Selnes.

 • Innlandet Ap: Gjenvalg for Stenseng og Trettebergstuen, Brenna som ny nestleder

  - Vi går inn for at Kjersti Stenseng og Anette Trettebergstuen gjenvelges i sine roller, og at Tonje Brenna blir ny nestleder i Arbeiderpartiet, sier leder Lise Selnes og nestleder Marius Bismo i Innlandet Arbeiderparti.

 • Arbeiderpartiet har høye ambisjoner for Innlandet

  Forsterket kollektiv- og busstilbud, tryggere veier, ny industri med flere arbeidsplasser og en sterk satsing på aktiv arbeidslivspolitikk og på videregående og høyere utdanning i hele fylket. – Vi i Arbeiderpartiet har høye ambisjoner for Innlandet de neste årene, sier fylkesleder Lise Selnes og nestleder Marius Bismo om partiets nye valgprogram for neste fylkestingsvalg.

 • Thomas Breen foreslås enstemmig som Arbeiderpartiets fylkesordførerkandidat

  En enstemmig nominasjonskomite går inn for Thomas Breen som Arbeiderpartiets fylkesordførerkandidat ved fylkestingsvalget i Innlandet høsten 2023.

 • Partiskolen 2021/2022 er i gang igjen

  Nå er vi i gang igjen med samlinger på Partiskolen 2021/2022, og vi åpner for å ta med flere deltagere! Planen er å gjennomføre trinn 1 og 2 før sommeren, mens trinn 3 og 4 blir gjennomført til høsten.

 • Oversikten over 1. mai-arrangementer i Innlandet i 2022

  Her kan du se hvor det er arrangementer 1. mai, hvor det er tog, hvem som holder tale eller appell etc.

 • Valgkomiteens innstilling

  Valgkomiteen i Innlandet Arbeiderparti innstiller på gjenvalg av Lise Selnes som leder i fylkespartiet og Marius Bismo som ny nestleder

 • Nå kan du melde deg på Partiskolen 2021/2022

  Lær mer om politikk, organisasjon, historie, ideologi, partidemokrati - og mye annet. Nå starter Partiskolen 2021/2022 opp, og du kan melde deg på!

 • 500 nye Ap-medlemmer i Innlandet

  Innlandet Arbeiderparti har passert 500 nye medlemmer hittil i år. - Det er klart flere som har meldt seg inn hittil i år enn på samme tidspunkt i fjor, sier fylkessekretær Bjørn Jarle Røberg-Larsen.

 • Jonas åpner Aps Hedmark-valgkamp i Elverum og Hamar

  Jonas Gahr Støre kommer til Elverum og Hamar lørdag 7. august sammen med Arbeiderpartiets kandidater i Hedmark valgkrets for å åpne valgkampen. – Målet vårt er en ny regjering som skaper flere arbeidsplasser i Innlandet, bygger en sterkere velferdsstat og sørger for rettferdig fordeling, sier leder Lise Selnes i Innlandet Arbeiderparti. Hun er selv tredjekandidat på Ap-lista i Hedmark.

 • Ap-Jonas om felles norsk-svensk politistasjon: - Hva tar så lang tid?

  - Representanter for regjeringspartiene har nærmest stått i kø og garantert for ny felles politistasjon på grensa ved Magnor. Hvorfor skjer det ingenting? spør Ap-leder og statsministerkandidat Jonas Gahr Støre. Han lover fortgang med arbeidet dersom det blir regjeringsskifte i høst.

 • Arbeiderpartiet lover statlig hjelp for å skape vekst i Innlandet

  Arbeiderpartiet presenterer en offensiv og konkret plan for arbeidsplasser, ny industri og vekst i Innlandet.

 • Ap vil ha rettferdighet for tomtefestere: - Tomtefesteloven tilhører en annen tid!

  Tusenvis av hus- og hytteeiere i Innlandet er tomtefestere. - Det er på høy tid å rette opp urettferdigheten som landets tomtefestere er utsatt for. Derfor foreslår vi nå at tomtefesteloven avvikles, sier Anette Trettebergstuen.

 • Innlandet Ap: Nei til salg av Hydros valseverk

  Årsmøtet i Innlandet Arbeiderparti sier nei til salg av Hydros valseverk, ber selskapet revurdere beslutningen og forventer at regjeringen gjør det klart at staten ikke ønsker et salg.

 • De politiske vedtakene fra årsmøtet i Innlandet Arbeiderparti 2021

  Her finner du de politiske vedtakene som årsmøtet i Innlandet Arbeiderparti har gjort helga 5. og 6. mars 2021.

 • Innlandet Ap nærmer seg 6.000 betalende medlemmer!

  Medlemstallene i Innlandet Ap har økt med nærmere 300 siden slutten av oktober! Nå får Innlandet Ap hjelp av Jonas Gahr Støre (bildet) til å vokse enda mer mot slutten av året.

 • - Et fylkesbudsjett for å holde hjulene i gang

  Ap og Sp er enige om et felles fylkesbudsjett for å holde hjulene i gang i ei krevende koronatid. – Vi prioriterer blant annet arbeidsplasser, voksenopplæring, bruer og bredbånd, sier gruppelederne Anne-Marte Kolbjørnshus (Ap) og Kjersti Bjørnstad (Sp).

 • Aasrud og Trettebergstuen topper Ap-listene i Innlandet

  Arbeiderpartiet har avholdt nominasjonsmøter til stortingsvalget for valgkretsene Oppland og Hedmark. I Oppland er Rigmor Aasrud toppkandidat, og i Hedmark stiller Ap med Anette Trettebergstuen på topp. Rune Støstad og Ingrid Tønseth Myhr følger på de neste plassene på Oppland-lista, mens Nils Kristen Sandtrøen og Lise Selnes har andre- og tredjeplass i Hedmark.

 • Ap-seier i forsvarsforhandlingene: Terningmoen blir ny felles rekruttskole for Hæren

  Terningmoen blir ny felles rekruttskole for Hæren, og Haslemoen kan få ny aktivitet. Dette er blant gjennomslagene Ap fikk i forhandlingene med regjeringspartiene om langtidsplan for Forsvaret. - Veldig viktig for vår region, sier stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen.

 • Trettebergstuen topper Ap-valglista i Hedmark, Sandtrøen på andre

  - Komiteen er nå enstemmige i sitt forslag om at Anette Trettebergstuen skal være Arbeiderpartiets førstekandidat i Hedmark, sier Ole Martin Norderhaug. Han leder partiets nominasjonskomité i Hedmark. – Nils Kristen Sandtrøen og Lise Selnes følger på de to neste plassene, og vår ambisjon er at alle tre skal få plass på Stortinget etter valget, sier Norderhaug.

 • Ap-ordførere i Innlandet gjør opprør mot regjeringas velferdskutt: - Nå er det nok!

  En rekke Ap-ordførere i Innlandet og i landet forøvrig har fått nok av regjeringas høyrepolitikk. - Over tid har gapet mellom det kommunene har å rutte med og de oppgavene vi er pålagt blitt større og større, sier bl.a. Rune Støstad og Anita Ihle Steen (bildet). Ap-ordførerne slår alarm og sier at kuttene fra regjeringa særlig går utover folk med store behov for at fellesskapet stiller opp.

 • Partiskolen starter opp igjen!

  Virusutbruddet avbrøt Partiskolen 2020 i mars, men nå starter Innlandet Ap opp igjen med de resterende samlingene! - Første samling er allerede mandag 21. september, sier fylkessekretær Bjørn Jarle Røberg-Larsen.

 • Ap reagerer sterkt mot jernbanestans: - Ekstremt skuffet over regjeringen

  Ap-politikere er skuffet og provosert over at regjeringen varsler full stans i utbyggingen av dobbeltspor til Lillehammer. - Det er ekstremt skuffende, sier Ap-ordfører Ingunn Trosholmen på Lillehammer. - Stortingsflertallet bør sette regjeringen på plass, sier Aps gruppeleder i Hamar, Thomas Langeland Jørgensen.

 • Enstemmig fra Innlandet Ap: Ja til nytt Mjøssykehus, og geografisk balanse i øvrig sykehusstruktur

  - Innlandet Arbeiderparti har høye ambisjoner for framtidas helsetilbud, og gjentar viktigheten av å få på plass et nytt hovedsykehus ved Mjøsbrua. Hvordan sykehusstrukturen ellers skal være, tar ikke Innlandet Arbeiderparti stiling til nå, men det er viktig at tilbudet oppleves geografisk balansert, heter det i en enstemmig vedtatt uttalelse fra representantskapet i Innlandet Arbeiderparti, fylkeslagets høyeste politiske organ mellom årsmøtene.

 • Innlandet Ap krever at permitterte og oppsagte får pengene sine

  - Det er ingen løsning å henvise permitterte til sosialen mens de venter på pengene sine, slik Høyre-statsråd Torbjørn Røe Isaksen har gjort, slår Innlandet Ap fast i en fersk arbeidspolitisk uttalelse. Partiet forventer at regjeringen nå innfrir statens ansvar, og sørger for at permitterte og oppsagte får pengene sine.

 • Forslag fra Ap og Sp vedtatt: Sikrer millionstøtte til Trysil Bike Arena!

  - Et viktig bidrag til arbeidsplasser og verdiskapning i Trysil, sier Ap-politiker Inger Torunn Klosbøle i fylkestingets utvalg for næring. Hun mener vedtaket vil bidra til å styrke Trysil som helårsdestinasjon.

 • Ap-krav: - Gi «muskler» til det grønne skiftet

  - Opprett et større bioøkonomisk industrifond med tydelig grønn profil og realiser Forestia Braskereidfoss som nasjonalt pilotprosjekt i rensing av resttre til både sponplateproduksjon og i annen industri. Det er med på å gi mer foredling på norsk side, og det trenger vi nå! Sier Per Gunnar Sveen (Ap), leder av Utvalg for næring i Innlandet fylkeskommune.

 • - En skandale for Innlandet

  - At regjeringen stanser utbygginga av dobbeltspor for InterCity i vår region, er en skandale for Innlandet, sier Innlandet Arbeiderpartis stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen.

 • Jonas Gahr Støre deltar på årsmøtet i Innlandet Arbeiderparti 21-22. mars

 • Sammen for nytt sykehus

 • Ap og Sp i Innlandet krever løft for jordbruket og matproduksjon

  - Det må investeres mer i jordbruket i hele landet. Hele verdikjeden må sikres økt lønnsomhet, sier Per-Gunnar Sveen (Ap). Han er leder i hovedutvalget for næring i Innlandet fylke. - Den norske selvforsyningsgraden av mat må økes, og vi må sikre økt bruk av utmarkressursene, sier Merete Furuberg (Sp), medlem av samme utvalg.

 • Nå kan du melde deg på Partiskolen 2020

  Lær mer om politikk, organisasjon, historie, ideologi, verdigrunnlag - og mye annet. Nå starter Partiskolen 2020 opp, og du kan melde deg på!

 • Innlandet fylkesting: Arbeiderpartiet leverer på valgløfter

  Allerede på det første fylkestinget i nye Innlandet fylke, var Arbeiderpartiet i fulll gang med å innfri løftene fra årets valgkamp.

 • Bjørnar Skjæran ber Nortura stoppe nedleggelsen på Otta

  Å legge ned et effektivt, innovativt slakteri på Otta er en form for sentralisering som ikke er Norturas samfunnsoppdrag verdig

 • - Vil bety mye for arbeidsplasser og innbyggervekst i Elverum og Innlandet

  Innlandet Arbeiderparti peker på Elverum videregående skole når de nå vurderer å etablere laboratoreutdanning i Innlandet. - Dette vil bety mye for arbeidsplasser og innbyggervekst både i Elverum og resten av Innlandet, sier Arbeiderpartiets ordførerkandidat Lillian Skjærvik.

 • Lover flere læreplasser i Elverum og læreplassgaranti i Innlandet

  Innlandet Arbeiderparti går til valg på å garantere læreplass til alle som har fullført og bestått Vg2 på yrkesfag. Det vil kreve at også kommunene bidrar i å skape flere læreplasser. - Elverum skal bidra, sier Lillian Skjærvik, ordførerkandidat for Elverum Ap.

 • Arbeiderpartiet vil halvere pendletida mellom Hamar og Gjøvik

  Arbeiderpartiet tar til orde for å etablere passasjerferje på Mjøsa for å redusere reisetida innad i Mjøsbyen. - Det å pendle over Mjøsa på under halvtimen er noe vi ser på som en spennende del av det nye kollektivtilbudet i Innlandet, sier Even Aleksander Hagen, fylkesordførerkandidat for Innlandet Ap.

 • Valgkampåpning lørdag 3. august

  Lørdag 3. august starter vi valgkampen flere steder i Innlandet, og Ap-leder Jonas Gahr Støre kommer på besøk for å starte opp sammen med oss. Se hvor og når her!

 • Arbeiderpartiet vokser i Innlandet

  Arbeiderpartiet opplever medlemsvekst i Innlandet. – Vi har fått mer enn 300 nye medlemmer hittil i år, sier fylkesleder Anita Ihle Steen. Veksten er særlig stor i en del typiske distriktskommuner, og Ihle Steen mener medlemsveksten gir grunn til optimisme foran valgkampen.

 • Full Ap- og LO-støtte fra Innlandet til de streikende i sykehussektoren

  - Vi støtter de streikende, sier Anita Ihle Steen, som både er leder i Innlandet Arbeiderparti og i samarbeidskomiteen mellom Ap og LO i Innlandet. - Streiken i sykehussektoren dreier seg om rimelige og rettferdige krav, mener hun, og gir full støtte til de sykehusansatte som nå streiker for retten til pensjon fra første krone.

 • Innlandet Arbeiderparti oppfordrer alle medlemmer til å stemme i Kirkevalget

  Sterkere fellesskap og utvikling av demokratiet er viktig ved valgene i 2019

 • Arbeiderpartiet med forpliktende løfte: Garanterer læreplass til alle yrkesfagelever

  - Innlandet Arbeiderparti garanterer læreplass til alle yrkesfagelever som har gjennomført Vg2, sier Kjerstin Lundgård, fylkesvaraordførerkandidat for Innlandet Arbeiderparti ved høstens valg. - Alle yrkesfagelever som har gått to år på skole vil få læreplass hvis vi vinner valget i høst, slår hun fast.

 • - Norturas anlegg på Otta må bestå

  - Dette er en dramatisk løsning som vi ikke kan akseptere, sier leder i Innlandet Arbeiderparti Anita Ihle Steen og nestleder Rune Støstad. I går varslet ledelsen i Nortura at anlegget på Otta kan bli lagt ned. - Innlandet Arbeiderparti mener at Nortura Otta må videreutvikles, ikke legges ned, sier Ihle Steen og Støstad. Også Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter reagerer på nedleggingstrusselen.

 • Se hvem som taler hvor på 1. mai

  Her finner du oversikt over Arbeiderpartiets talere og appellanter på alle arrangementene i Innlandet. AUFs leder Ina Libak, Fellesforbundets leder Jørn Eggum, en rekke stortingspolitikere, fylkespolitikere, ordførerkandidater og flere andre skal holde taler og appeller i Innlandet 1. mai i år. Klikk deg inn for å se hvem som taler hvor i din kommune!

 • Bli med på Innlandet Arbeiderpartis valgkampsamling!

  Lørdag 4. mai arrangerer Innlandet Arbeiderparti stor valgkampsamling! Samlingen er todelt: Delvis en fellessamling med LO om arbeidslivspolitikk i valgkampen, og delvis en praktisk rettet skolering for deg som skal gjøre en innsats for Arbeiderpartiet i valgkampen i år. Les mer om programmet for samlingen her!

 • Innlandet Arbeiderparti stiftet 1. april 2019

 • Fylkesvalgprogram 2019 - 2023

  Vi skal bygge sterke fellesskap i Innlandet.