Aktuelt

Nyheter

 • Enstemmig fra Innlandet Ap: Ja til nytt Mjøssykehus, og geografisk balanse i øvrig sykehusstruktur

  - Innlandet Arbeiderparti har høye ambisjoner for framtidas helsetilbud, og gjentar viktigheten av å få på plass et nytt hovedsykehus ved Mjøsbrua. Hvordan sykehusstrukturen ellers skal være, tar ikke Innlandet Arbeiderparti stiling til nå, men det er viktig at tilbudet oppleves geografisk balansert, heter det i en enstemmig vedtatt uttalelse fra representantskapet i Innlandet Arbeiderparti, fylkeslagets høyeste politiske organ mellom årsmøtene.

 • Innlandet Ap krever at permitterte og oppsagte får pengene sine

  - Det er ingen løsning å henvise permitterte til sosialen mens de venter på pengene sine, slik Høyre-statsråd Torbjørn Røe Isaksen har gjort, slår Innlandet Ap fast i en fersk arbeidspolitisk uttalelse. Partiet forventer at regjeringen nå innfrir statens ansvar, og sørger for at permitterte og oppsagte får pengene sine.

 • Forslag fra Ap og Sp vedtatt: Sikrer millionstøtte til Trysil Bike Arena!

  - Et viktig bidrag til arbeidsplasser og verdiskapning i Trysil, sier Ap-politiker Inger Torunn Klosbøle i fylkestingets utvalg for næring. Hun mener vedtaket vil bidra til å styrke Trysil som helårsdestinasjon.

 • Ap-krav: - Gi «muskler» til det grønne skiftet

  - Opprett et større bioøkonomisk industrifond med tydelig grønn profil og realiser Forestia Braskereidfoss som nasjonalt pilotprosjekt i rensing av resttre til både sponplateproduksjon og i annen industri. Det er med på å gi mer foredling på norsk side, og det trenger vi nå! Sier Per Gunnar Sveen (Ap), leder av Utvalg for næring i Innlandet fylkeskommune.

 • - En skandale for Innlandet

  - At regjeringen stanser utbygginga av dobbeltspor for InterCity i vår region, er en skandale for Innlandet, sier Innlandet Arbeiderpartis stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen.

 • Jonas Gahr Støre deltar på årsmøtet i Innlandet Arbeiderparti 21-22. mars

 • Sammen for nytt sykehus

 • Ap og Sp i Innlandet krever løft for jordbruket og matproduksjon

  - Det må investeres mer i jordbruket i hele landet. Hele verdikjeden må sikres økt lønnsomhet, sier Per-Gunnar Sveen (Ap). Han er leder i hovedutvalget for næring i Innlandet fylke. - Den norske selvforsyningsgraden av mat må økes, og vi må sikre økt bruk av utmarkressursene, sier Merete Furuberg (Sp), medlem av samme utvalg.

 • Nå kan du melde deg på Partiskolen 2020

  Lær mer om politikk, organisasjon, historie, ideologi, verdigrunnlag - og mye annet. Nå starter Partiskolen 2020 opp, og du kan melde deg på!

 • Innlandet fylkesting: Arbeiderpartiet leverer på valgløfter

  Allerede på det første fylkestinget i nye Innlandet fylke, var Arbeiderpartiet i fulll gang med å innfri løftene fra årets valgkamp.

 • Bjørnar Skjæran ber Nortura stoppe nedleggelsen på Otta

  Å legge ned et effektivt, innovativt slakteri på Otta er en form for sentralisering som ikke er Norturas samfunnsoppdrag verdig

 • - Vil bety mye for arbeidsplasser og innbyggervekst i Elverum og Innlandet

  Innlandet Arbeiderparti peker på Elverum videregående skole når de nå vurderer å etablere laboratoreutdanning i Innlandet. - Dette vil bety mye for arbeidsplasser og innbyggervekst både i Elverum og resten av Innlandet, sier Arbeiderpartiets ordførerkandidat Lillian Skjærvik.

 • Lover flere læreplasser i Elverum og læreplassgaranti i Innlandet

  Innlandet Arbeiderparti går til valg på å garantere læreplass til alle som har fullført og bestått Vg2 på yrkesfag. Det vil kreve at også kommunene bidrar i å skape flere læreplasser. - Elverum skal bidra, sier Lillian Skjærvik, ordførerkandidat for Elverum Ap.

 • Arbeiderpartiet vil halvere pendletida mellom Hamar og Gjøvik

  Arbeiderpartiet tar til orde for å etablere passasjerferje på Mjøsa for å redusere reisetida innad i Mjøsbyen. - Det å pendle over Mjøsa på under halvtimen er noe vi ser på som en spennende del av det nye kollektivtilbudet i Innlandet, sier Even Aleksander Hagen, fylkesordførerkandidat for Innlandet Ap.

 • Valgkampåpning lørdag 3. august

  Lørdag 3. august starter vi valgkampen flere steder i Innlandet, og Ap-leder Jonas Gahr Støre kommer på besøk for å starte opp sammen med oss. Se hvor og når her!

 • Arbeiderpartiet vokser i Innlandet

  Arbeiderpartiet opplever medlemsvekst i Innlandet. – Vi har fått mer enn 300 nye medlemmer hittil i år, sier fylkesleder Anita Ihle Steen. Veksten er særlig stor i en del typiske distriktskommuner, og Ihle Steen mener medlemsveksten gir grunn til optimisme foran valgkampen.

 • Full Ap- og LO-støtte fra Innlandet til de streikende i sykehussektoren

  - Vi støtter de streikende, sier Anita Ihle Steen, som både er leder i Innlandet Arbeiderparti og i samarbeidskomiteen mellom Ap og LO i Innlandet. - Streiken i sykehussektoren dreier seg om rimelige og rettferdige krav, mener hun, og gir full støtte til de sykehusansatte som nå streiker for retten til pensjon fra første krone.

 • Innlandet Arbeiderparti oppfordrer alle medlemmer til å stemme i Kirkevalget

  Sterkere fellesskap og utvikling av demokratiet er viktig ved valgene i 2019

 • Arbeiderpartiet med forpliktende løfte: Garanterer læreplass til alle yrkesfagelever

  - Innlandet Arbeiderparti garanterer læreplass til alle yrkesfagelever som har gjennomført Vg2, sier Kjerstin Lundgård, fylkesvaraordførerkandidat for Innlandet Arbeiderparti ved høstens valg. - Alle yrkesfagelever som har gått to år på skole vil få læreplass hvis vi vinner valget i høst, slår hun fast.

 • - Norturas anlegg på Otta må bestå

  - Dette er en dramatisk løsning som vi ikke kan akseptere, sier leder i Innlandet Arbeiderparti Anita Ihle Steen og nestleder Rune Støstad. I går varslet ledelsen i Nortura at anlegget på Otta kan bli lagt ned. - Innlandet Arbeiderparti mener at Nortura Otta må videreutvikles, ikke legges ned, sier Ihle Steen og Støstad. Også Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter reagerer på nedleggingstrusselen.

 • Se hvem som taler hvor på 1. mai

  Her finner du oversikt over Arbeiderpartiets talere og appellanter på alle arrangementene i Innlandet. AUFs leder Ina Libak, Fellesforbundets leder Jørn Eggum, en rekke stortingspolitikere, fylkespolitikere, ordførerkandidater og flere andre skal holde taler og appeller i Innlandet 1. mai i år. Klikk deg inn for å se hvem som taler hvor i din kommune!

 • Bli med på Innlandet Arbeiderpartis valgkampsamling!

  Lørdag 4. mai arrangerer Innlandet Arbeiderparti stor valgkampsamling! Samlingen er todelt: Delvis en fellessamling med LO om arbeidslivspolitikk i valgkampen, og delvis en praktisk rettet skolering for deg som skal gjøre en innsats for Arbeiderpartiet i valgkampen i år. Les mer om programmet for samlingen her!

 • Innlandet Arbeiderparti stiftet 1. april 2019

 • Fylkesvalgprogram 2019 - 2023

  Vi skal bygge sterke fellesskap i Innlandet.